Menu
Kaviár patří mezi nejlahodnější a zároveň zdravé potraviny, bohaté na bílkoviny a jód. Jeho vysoká cena souvisí s náročnou výrobní technologií a vytříbenou chutí hotového produktu.
Co je to černý kaviár? Černý kaviár je souhrnné označení pro všechny druhy kaviáru získaného z jeseterovitých ryb. Jikry jsou střední až větší velikosti a mají výraznou mořskou chuť. Hlavní oblastí produkce je Kaspické moře. Existují také rybí farmy, kde se ryby chovají v kontrolovaných podmínkách přímo za účelem získávání kaviáru.
Při výběru produktu pro slavnostní tabuli i každodenní menu je důležité mít na paměti, že černý kaviár má mnoho přirozených benefitů. Ze všech podobných produktů má nejvyšší podíl přírodních bílkovin. Dále přirozeně obsahuje:
Příznivé přírodní vlastnosti černého kaviáru z něj dělají jedinečnou delikatesu. Pojďme se o něm dozvědět víc.
Černý kaviár se získává z jeseterovitých ryb, včetně vyzy velké (beluga), kalugy, jesetera hvězdnatého (sterlet) a jesetera obecného. Žijí ve slané vodě (Evropa, Asie a Severní Amerika), většina však táhne ke tření do sladkých vod. Kvůli rozsáhlému pytláctví je řada druhů ohrožená, a proto se kaviár čím dál častěji získává z ryb chovaných na farmách. Zde jsou zajištěny vhodné podmínky, takže je možné delikatesu produkovat bez poškození ekosystému.
Kaviár z ryb chovaných na farmách se z hlediska chuti i nutričních benefitů neliší od kaviáru z volné přírody.
Podívejme se podrobněji na nejoblíbenější odrůdy černého kaviáru.
Nalézt kvalitní produkt dnes nemusí být snadné. S výrobky Lemberg však budete jistě spokojeni! V našem katalogu najdete všechny nejoblíbenější druhy kaviáru, které milují gurmáni po celém světě. Garantujeme nejvyšší kvalitu nabízených produktů. Projděte si náš obchod, vyberte si delikatesy a užijte si rychlé doručení i nezapomenutelnou chuť.